Szlovák és magyar erdészeti szakemberek újabb találkozója

Július 10. és 11-én a Börzsönyben, a Tóviki vendégházban tartotta a LESY SR (szlovák állami erdőgazdaság) és az Ipoly Erdő Zrt. a "Közösen a természetes erdőkért a Börzsöny, a Cserhát és a Selmeci hegységben, és a Korponai síkságon" című, HUSK/1101/2.2.1./0354 sz. projekt második partner találkozóját.


A találkozó célja a pályázat eddig elért eredményeinek értékelése és a következő 4 havi periódus feladatainak meghatározása volt. A pályázat a HUSK, azaz a Magyarország-Szlovákia 2007-2013 határon átnyúló együttműködési program keretében valósul meg.


A résztvevőket a az Ipoly Erdő Zrt. nevében Gáncs Viktor a nagymarosi erdészet vezetője köszöntötte. Vetítettképes bemutató segítségével a projekpartnerek a találkozó munkaprogramján belül áttekintették a második 4 hónapban elvégzett feladatokat, és előkészítették a második projektjelentést. Mindkét partnernél a szükséges előkészítő tevékenységeket (közbeszerzési eljárás, szerződés kötés) követően megkezdődött a pályázatban vállalt feladatok végrehajtása. A találkozó résztvevői részére terepi program keretében, a nagymarosi erdészet erdőszerkezet átalakítása került bemutatásra, ahol a résztvevők megtekinthették a korábbi akác erdőállomány tölgyesre történő átalakításának első munkafázisait. A nagymarosi erdészet bemutatta a börzsönyi hegyi rétek élőhely fejlesztési programját. Minden részvevő számára maradandó emléket jelentett a "Szép" erdőben tett erdei séta, amely során a bekerített terület természetes tölgy állomány felújulásáról, és a felújítás módszeréről folytattak tapasztalatcserét. Érdekes színfoltja volt a terepi bemutatónak a nagybörzsönyi kisvasút úgynevezett "Z" fordítója, amely ipari műemlék.


A találkozón a szlovák és magyar partnerek megerősítették a pályázatban foglalt célok és feladatok megvalósítását és tovább erősítették szakmai kapcsolatukat.

vissza a hírekhez

Szlovák és magyar erdészeti szakemberek újabb találkozója

Szlovák és magyar erdészeti szakemberek újabb találkozója a “Közösen a természetes erdőkért a Börzsö...